Află mai multe despre păturile Hug Me Blanket.

Hug Me Blanket este o pătură ponderată, concepută să aibă aproximativ 8-12% din greutatea corpului tău, pentru a reduce în mod natural stresul și pentru a te ajuta să dormi mai bine, mai profund, mai mult.

Hug Me Blanket are un efect liniștitor, calmant, relaxant, datorită stimulării prin presiune profundă (DPTS – deep pressure touch stimulation) . Prin greutatea sa, distribuită în mod egal pe suprafața corpului, pătura funcționează ca o îmbrățișare strânsă și are un efect de calmare a sistemului nervos, determinând organismul să producă serotonină (hormonul “fericirii”) și melatonină (hormonul “somnului”) și să reducă nivelul de cortizol (“hormonul stresului”). Astfel, Hug Me Blanket te ajută să adormi mai repede și să te trezești de mai puține ori în timpul nopții.

Hug Me Blanket se adresează oricărei persoane care simte că stresul, suprasolicitările zilnice sau hiperactivitatea, îi afectează calitatea somnului.

De asemenea, pătura poate fi folosită de persoanele care suferă de insomnii, tulburări ale somnului, anxietate, depresie, afecțiuni din spectrul autismului, ADHD (tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie), tulburări de procesare senzorială etc.

Atât adulții, cât și copiii care au folosit pături ponderate, s-au bucurat de efectele calmante ale acestora. Hug Me Blanket poate avea următoarele beneficii:

  • Îmbunătățirea calității somnului
  • Relaxare crescută
  • Reducerea stresului
  • Reducerea disconfortului
  • Promovează o stare de bine
  • Susține sănătatea emoțională

Studiile arată că cei care suferă de insomnie sau alte tulburări ale somnului, au putut dormi mai bine, mai confortabil și s-au trezit simțindu-se reîmprospătați după ce au folosit o pătură ponderată.

Pe măsură ce numărul de persoane afectate de anxietate și depresie a crescut, tot mai multe studii au fost efectuate pentru a verifica posibilitatea de a folosi pături ponderate pentru a ajuta la tratarea simptomelor, care pot fi extrem de debilitante. Presiunea blândă a păturilor ponderate termină organismul să elibereze substanțe chimice în creier au rolul de a relaxa corpul, a încetini bătăile inimii, a scădea tensiunea arterială și poate avea un efect calmant care ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate cronică și depresie.

Cercetările au arătat că păturile ponderate pot ajuta copiii care suferă de afecțiuni din spectrul autismului să doarmă mai bine, să le reducă anxietatea și să le îmbunătățească concentrarea. Autismul este o afecțiune complexă, iar copiii afectați nu răspund întotdeauna bine la actele fizice de dragoste și afecțiune, deși au nevoie de ele. Păturile ponderate sunt folosite de terapeuți pentru a ajuta copiii să se simtă în siguranță, fără a îi atinge.

Fiecare copil care suferă de ADHD (tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie) este diferit și răspunde diferit la diverse tratamente. Terapeuții ocupaționali folosesc păturile ponderate datorită efectelor calmante ale acestora, dovedindu-se o modalitate sigură și confortabilă de a  îi ajuta pe copii să-și gestioneze hiperactivitatea și să-și îmbunătățească concentrarea.

Toate produsele Hug Me Blanket sunt optimizate pentru a avea greutatea ideală pe centimetru pătrat.

Pentru a te bucura de beneficiile Hug Me Blanket, este important ca o parte cât mai mare din pătură să îți acopere corpul, stimulând relaxarea prin presiunea egală pe care o aplică.

Atunci când alegeți dimensiunea, vă rugăm să țineți cont de faptul că Hug Me Blanket este concepută pentru a acoperi suprafața corpului și nu a patului.

Am sintetizat în tabelul de mai jos, recomandările de folosite pentru cele 3 modele Hug Me Blanket. Dacă niciuna din cele 3 nu ți se potrivește, te rugăm să ne scrii aici și promitem să găsim dimensiunile perfecte pentru tine.

ModelIdeală pentru:ÎnălțimeGreutate
Junior size
3 kg
100cm x 130cm
Copii 3-7 ani80 cm – 120 cm12 kg – 36 kg
Medium size
6 kg
125cm x 185cm
Copii peste 7 ani
Adolescenți
Adulți
120 cm – 175 cm36 kg – 75 kg
Adult size
8 kg
150cm x 210cm
Adolescenți
Adulți
165 cm – 200 cm65 kg – 100 kg

Hug Me Blanket este formată din două elemente principale: pătura ponderată și husa exterioară.

Pătura propriu-zisă conține un înveliș exterior de bumbac și este umplută cu vatelină hipoalergenică Superball și biluțe de plastic virgin, non-toxice, hipoalergenice, care sunt cusute în caroiaje de aproximativ 14cm x 14cm, pentru o distribuție uniformă a greutății.

Husa exterioară este realizată dintr-un material foarte pufos și călduros, de poliester, în care se prinde pătura ponderată printr-un sistem care asigură că aceasta nu va aluneca din cauza greutății.

Hug Me Blanket poate fi atât de călduroasă pe cât îți dorești tu să fie. Husa exterioară a Hug Me Blanket este făcută dintr-un material pufos și călduros, care o face ideală pentru sezonul rece, atât pentru cei friguroși, cât și pentru cei care dorm cu geamul deschis chiar și în luna ianuarie.

Hug Me Blanket poate fi folosită și vara, fără husa exterioară, simplu sau cu o husă de bumbac. Biluțele care îi conferă greutatea au, de asemenea, un efect de răcire, care este perfect în lunile călduroase de vară.

Hug Me Blanket nu trebuie folosită pentru a imobiliza sau pentru a restricționa mișcarea utilizatorului. Pătura nu trebuie să acopere capul în timpul somnului.

Hug Me Blanket nu este recomandată femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor sub 3 ani. Pentru a putea folosi Hug Me Blanket în siguranță, copilul trebuie să se poată mișca și dezveli fără ajutor.

Biluțele de plastic pe care le folosim ca umplutură pentru Hug Me Blanket au un diametru de aproximativ 3 mm. Ele sunt cusute cu atenție în caroiaje, folosind ață rezistentă de poliester, pentru a ne asigura că acestea nu migrează dintr-un caroiaj în altul. Riscul ca acestea să iasă din pătură este extrem de redus. Vă recomandăm, totuși, să le verificați după fiecare spălare.

Înainte de spălare, pătura ponderată trebuie scoasă din husa exterioară. Acestea se spală separat.

Dacă greutatea păturii depășeste capacitatea de încărcare a mașinii dumneavoastră de spălat, vă recomandăm să folosiți servicii profesionale de spălare și uscare, respectând instrucțiunile de pe etichetă.

Deși este folosită pentru a ameliora anumite simptome sau efecte ale unor afecțiuni, Hug Me Blanket nu este produsă în scopuri medicale și nu pretinde să vindece sau să trateze afecțiuni medicale.

Fiecare persoană reacționează diferit, unii se obișnuiesc imediat, alții au nevoie de câteva zile, în unele cazuri chiar de una-două săptămâni. Dacă experimentezi vreun fel de disconfort, te rugăm să ne contactezi și împreună vom găsi o soluție pentru ca tu să te poți bucura de pătura ta!